Miehemme Hiidellä 23.4.2024 - 23.4.2027

Cafe Aurora avoinna konserttipäivänä klo: 17.00 – 20.00.
Konsertin järjestää Mäntyharjun Kulttuuripalvelut.

Miehemme Hiidellä on näyttelijän ja muusikon yhteinen näyttämöllinen leikki, jaettu uni ikiaikaisesta juhlasta. Rakkauden, halujen, toiveiden, pelkojen ja muistojen kudelma. Kuin elämä itse – todellinen, mutta taru.

Hiisi on itämeren suomalaisten kansojen pyhä kultti- ja uhripaikka, pyhä lehto. Miehemme Hiidellä -teoksen tekstit ovat muun muassa Nils-Aslak Valkeäpäältä, Ari-Pekka Lahdelta, Henrik Ibseniltä sekä esi-isiltä ja äideiltä kansanrunouden muodossa.

Näyttelijä Jarkko Lahden ja muusikko Antti Paalasen yhteistyö alkoi Seinäjoen kaupunginteatterissa vuonna 2013 Riko Saatsen ohjaamassa näytelmässä Mies Maailman huipulta – Peer Gynt, jossa Lahti oli pääroolissa ja Paalanen muusikkona.

Jarkko Lahti työskentelee freelance näyttelijänä mm. Ruska Ensemblessä, jolta Suomen kansallisteatteri on tilannut näytelmätrilogian arktisista aiheista. Trilogian ensimmäinen osa, Nils-Aslak Valkepäästä kertova Áillohaš – Auringon poika sai ensi-iltansa Suomen Kansallisteatterin Omapohjassa helmikuussa 2014. Lahti oli pääroolissa Juho Kuosmasen ohjaamassa elokuvassa Hymyilevä mies, joka palkittiin Cannesin elokuvajuhlilla Un Certain Regard -esityssarjan pääpalkinnolla.

Antti Paalasen hurjan musiikin välineinä ovat suomalaisesta kansanmusiikista tuttu vähärivinen hanuri. Paalasen viimeisin sooloalbumi Meluta julkaistiin Rockadillon kautta vuonna 2014 ja Keski-Euroopassa Westpark levymerkin kautta 2015. Paalanen on ollut ehdolla Meluta-albumin teoksillaan vuoden 2015 Teosto-palkinnon saajaksi sekä vuoden 2016 Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi. Paalanen on valmistunut musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2015.

Muuta Miset Oy:n sisältöä