Sydänmaan retkeilyreitti (Luonto, luontokohteet ja -nähtävyydet, Retkeilyreitit ja luontopolut)

Sydänmaan reitti on viiden kilometrin mittainen merkitty luontoreitti metsäisissä maisemissa, joka tarjoaa luonnon ihmeitä sekä haastetta vaihtelevuudellaan ja kallioisilla osuuksillaan. Reitin varrella sijaitseva Saimaa GeoPark-kohde, Rakokallion kalliohalkeama on todiste muinaisista luonnonmullistukista. Kalliohalkeama syntyi mannerlohkojen törmäyksen aiheuttamissa maanjäristyksissä miljoonia vuosia sitten. Halkeama on enimmillään 10 metriä syvä ja yhteensä 100 metriä pitkä. Luontoreitti kulkee kalliohalkeaman reunamilla ja osan matkaa pystyy kulkemaan myös kuilun pohjalla. Halkeamaan pääsee sen molemmista päistä. Halkeamaan kiilautuneiden lohkareiden alla on ahtaita ja vaikeakulkuisia luolia.

Rakokallio on luonnonsuojelualuetta, jossa tulenteko ja leiriytyminen ei ole sallittua. Läheisellä Mäkilammen rannalla olevalla laavulla voi sen sijaan leiriytyä. Metsomäen näköalapaikalta on mukavat näkymät ympäröivään maisemaan. Retkeilyreitin läheisyydessä on ampumarata, joten on suositeltavaa pysyä vain merkatuilla ja opastetuilla poluilla.

Ajo-ohjeet

Anttolassa käänny tieltä 62 Sydänmaantielle ja heti vasemmalle Sipiläntielle. Aja reilu kilometri ja käänny oikealle hiekkatielle. Aja noin 1,6 km ja saavut parkkipaikalle, josta pääset reitille.

Reitti Outdooractive-sivustolla