Sahanlahti Resort (Majoitus, Aktiviteetit, Ostokset, Ravintolat, Hotellit, Kesäravintolat, Leirintäalueet, Lumikenkäily, Lähiruoka, torit ja tilamyynti, Uimarannat ja avannot, Vuokramökit)

Sahanlahti Resort 5
Vastuullinen yritys

Yritys on itse ilmoittanut nämä toimipaikkakohtaiset vastuullisuusteot. Yritys vastaa itse tietojen paikkansapitävyydestä.

  • Tuemme vastuullisesti paikallistaloutta Tuemme vastuullisesti paikallistaloutta 3 / 3
  • Vaalimme kulttuuriperintöä Vaalimme kulttuuriperintöä 3 / 3
  • Olemme saavutettavissa esteettömästi Olemme saavutettavissa esteettömästi 2 / 2
  • Toimimme ympäristöystävällisesti Toimimme ympäristöystävällisesti 13 / 16
  • Olemme LGBTQ -ystävällisiä Olemme LGBTQ -ystävällisiä 1 / 1
  • Teemme vastuullisuutta suunnitelmallisesti Teemme vastuullisuutta suunnitelmallisesti 6 / 6

Maineikas matkailukeskus Sahanlahti sijaitsee Saimaan saaristokunta Puumalassa Saimaan rannalla, reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Mikkelistä Saimaan kauneimman matkailutien varrella. Sahanlahdessa vanha ja uusi kohtaavat. Ainutlaatuinen, 1700-luvulta peräisin oleva, historiallinen sahamiljöö henkii menneiden aikojen tunnelmaa. Sahanlahdesta Saimaalle avautuva näköala on henkeäsalpaava kokemus, Suomen kauneimmaksi terassimaisemaksi tituleerattu näkymä.

Majoitus

Sahanlahdessa majoitut kodikkaasti kosken kupeessa sijaitsevissa Sahankylän villoissa (5kpl), joista näkymät Saimaalle. Villat ovat 1-5 hengen villoja, joista osassa on oma sauna tai Väentupa hotellin järvenrantahuoneissa (9kpl) ja sviitissä (1kpl). Alueella on myös 5 perinteistä aittaa, pieni uniikki leirintäalue ja palkittu vierasvenesatama. 2km päässä Sahanlahdesta sijaitsee lisäksi Kuoreksenniemen alue, jossa on 4 kuuden hengen villaa ja 3 rivitalohuoneistoa aivan Saimaan rannassa. Uutena kohteena kesään 2023 valmistuu Elsanrannan villat (16kpl). Villat ovat paritaloja ja huoneistot ovat 1-2 hengen. Huoneistoissa on myös Drop-allas.

Aktiviteetit

Kolme erilaista saunaa (ja talvisin jääsauna), kylpytynnyrit, uimaranta, tenniskenttä, rantalentiskenttä, sup-laudat, soutuveneet, kanootit, polkupyörät, grillipaikat, pakopelihuone ja pihapelit takaavat viihtyisän päivän Sahanlahden alueella. Talvisin vuokrattavissa on mm.lumikenkiä ja retkiluistimia.   

Ravintolat

Sahanlahdessa käsin tehty lähiruoka on kunnia-asia. Haluamme tarjota vieraillemme hyvää palvelua ja maakunnan parhaita makupaloja. Sahanlahti on palkittu Etelä-Savon vuoden 2014 ruokamatkailuyrityksenä. Lisäksi vuonna 2019 Saimaa Gastronomy verkoston yhteiset ruokaviikonloput palkittiin Suomen parhaana ruokamatkailutekona. 

Ravintola koskivahdissa nautit lähiruoasta varhaisesta aamiaisesta, illan ala carte serviisiin saakka. Koskivahti on juhlava tila maisematerasseineen myös erilaisille tilaisuuksille. Kesäkaudella aamiainen klo 8-11, lounas/brunssi klo 12-15 ja ala carte klo 16 alkaen. Muuna ainaka palvelemme ennakkotilauksesta pieniä ja suuria seurueita. Aamiainen saatavilla majoituksen yhteydessä ympäri vuoden. 

Rantamakasiini –kesäravintolassa laavakivigrillin ritilöiltä valmistuu mehukkaat naudanlihaburgerit ja villit kalaburgerit paikallisesta järvikalasta sekä tietysti parhaat kasvisburgerit. Virkistävät juomat, rento ympäristö ja kesän musiikkitarjonta takaavat viihtyvyyden.

Elämysravintola Pajapirtti on persoonallinen paikka järjestää ympärivuotisesti mieleenpainuvimmat yksityistilaisuudet. Hirsiset seinät ja avotulisija luo tunnelmaa juhliin, illanistujaisiin ja lounashetkiin. Tila soveltuu 12-55 hengen ryhmille.   

Sahanlahdessa on erilaisia kokoustiloja, saunoja ja luontoaktiviteetteja.
(Kokoustilat 2-280 hengen seurueille).  

Niskalammen uniikki puusauna, savusauna ja perinteinen tilava sähkösauna sekä 2 kylpytynnyriä rentouttavat. 
 

Olemme avoinna ympäri vuoden! -majoitukset ja tilaisuudet varattavissa ympärivuotisesti. 
Ravintolamme on avoinna myös juhlapäivinä, kuten äitien- ja isänpäivänä.