Talvikalastus (Aktiviteetit, Talvikalastus)

Pilkkiminen on suomalaista meditointia. Talvella voi kalastaa yhtä monipuolisesti kuin sulien vesien aikaan. Pilkkiminen, uistelu ja verkkojen kokeminen onnistuvat myös talvella. Talvikalastukseen pätevät samat periaatteet kuin muinakin vuodenaikoina: asianmukainen vaatetus sekä muu varustus takaavat sen, että hyytävässä tuulessa ja tuiskussa kalastus voi olla nautinnollista. Puhumattakaan siitä, että aurinko hellii luonnossa liikkujaa ja sää on muutoinkin tyyni.

Mäntyharjun vesistöt tarjoavat talvellakin hienot mahdollisuudet kalastaa ja saaliitkin voivat olla hyvin monipuoliset: siikaa, kuhaa, taimenta, haukea, lahnaa, ahventa, madetta.

Pilkkimiseen et tarvitse lupaa
Pilkkiminen on jokamiehenoikeus, jonka harjoittamiseen kalastuslaissa säädetyllä tavalla et tarvitse lupaa. Kalastuslaissa maksuttomalla pilkkimisellä tarkoitetaan kalastusta siimaan kiinnitetyllä pystysuunnassa liikuteltavalla pilkillä, siimaa kädessä pitäen tai lyhyehköä heittokalastukseen soveltumatonta vapaa käyttäen.

Muuhun kalastukseen, kuten verkko-, katiska-, nuotta- ja troolikalastukseen tarvitset aina – iästä riippumatta – vesialueen omistajan luvan.