Rokansaari – paratiisi Saimaalla (Majoitus, Aktiviteetit, Luonto, luontokohteet ja -nähtävyydet, Kulttuuri, kulttuurikohteet ja -nähtävyydet, Aktiviteettipuistot, Melonta, Muut historialliset kohteet, Retkeilyreitit ja luontopolut, Uinti, Vuokramökit)

Rokansaari on harjusaari, josta löytyy erilaisia muodostumia – mm. suppalampia ja rantakerrostumia – rantatörmiä ja -valleja, jotka ovat syntyneet Saimaan eri järvivaiheissa.

Saarella vierailijoiden suosikkeja ovat upeat luonnonhiekkarannat ja saaren sisällä sijaitsevista lammista etenkin Umpilampi, jonka saunan portailta voi pulahtaa turkoosiin veteen.

Vierailemaan tällä Saimaan paratiisisaarella pääsee myös ilman omaa venettä! Puumalassa erilaisia Rokansaaren retkiä järjestävät mm. Lakeland GTE, Nestorinranta, Opas-Tiina ja Saimaa Canoeing. 

Rokansaaren virkistysalue sijaitsee luonnonkauniissa maisemissa Puumalan Lietvedellä. Yhdistys omistaa alueelta 25 ha tilan, jossa on ennen toiminut täysihoitola Rokansalon kesäkoti. Alue on nykyisin suosittu retkisatama, ja siellä on 2 laituria, nuotiopaikkoja, grillikatos, 2 saunaa, jätepiste sekä kaivo. Kesäisin kahvila palvelee päärakennuksessa 1940-luvulla rakennetussa huvilassa.​

Rokansaaressa on 7 vuokrattavaa, viihtyisää 1950- ja 1970-luvulla rakennettua lomamökkiä. Myös telttailu onnistuu (pidemmästä oleskelusta korvausta vastaan). Voit kysyä mökkien vuokrauksesta Pidä Saaristo Siistinä ry:ltä roope.jarvisuomi@pssry.fi, 015 514 648 (klo 8-16 arkisin).

Rokansaaresta löytyy myös 1. maailmansodan aikaisia taisteluhautoja sekä kivikautinen asuinpaikka. Rokansaaren retkisatamassa on retkeilyalue, josta löytyy kesäkahvila, retro-vuokramökkejä, kaksi saunaa ja tulentekopaikka. Mökkivuokraajilla on käytettävissä soutuveneitä saareen soutamista varten.

Rokansaari on yksi Saimaa Geoparkin helmistä. Rokansaaren harjusaari on osa katkonaista harjujaksoa, joka alkaa Pieksämäeltä ja päättyy Kyläniemen kärkeen. Maa vapautui täällä mannerjäätikön alta 11 500-11 400 vuotta sitten, jolloin alueella liplattivat eteläisen Saimaan jääjärvien vedet. Rokansaari on yksi Saimaa Geoparkin helmistä

www.saimaageopark.fi 

www.saimaanvirkistysalueyhdistys.fi