Juvan kirkko ja kirkkopuisto (Kulttuuri, kulttuurikohteet ja -nähtävyydet, Kirkot)

Juvan taajamakuvaa hallitseva harmaakivikirkko on vuodelta 1863, sen arkkitehteinä olivat Ernst Lohrmann ja Carl Albert Edelfelt. Kirkon rakennuttaja oli Wehmaan kartanon isäntä Georg Grotenfelt.

Akustisesti erinomaiseen kirkkoon mahtuu noin 1 600 henkilöä. Kirkon alttaritaulun on maalannut Aleksandra Frosterus-Såltin. Keskikäytävän ylipuolella riippuvat kattokruunut valaisivat aikoinaan Helsingin yliopiston juhlasalia.

Kirkkopuistoa hallitsee sankarihautausmaa. Sen vartiosotilasta esittävän kaariportin on veistänyt Tapio Wirkkala. Keskellä oleva sankariristi paljastettiin vuonna 1955. Kirkkopuistoon ovat saaneet muistokivensä myös Jalkaväkirykmentti 49, Karjalaan jääneet vainajat ja Kaarle Akseli Gottlund. Kirkon pääoven vieressä on kuvanveistäjä Taru Mäntysen reliefi, joka paljastettiin Juvan 550-vuotisjuhlapäivänä 19.1.1992.

Tiekirkossa opastusta kesäaikaan

Juvan kirkko on avoinna jumalanpalvelusten ja tapahtumien yhteydessä, opas paikalla arkisin kesäaikaan. Tarvittaessa voi kysyä ryhmien opastuksia kirkkoherranvirastosta, puh. 015-340 980.