Kenkävero (Ravintolat, Kulttuuri, kulttuurikohteet ja -nähtävyydet, Ostokset, Aktiviteetit, Aktiviteettipuistot, Käsityöt ja handmade, Näyttelyt, Ruokaravintolat)

Kenkävero 5
Vastuullinen yritys

Yritys on itse ilmoittanut nämä toimipaikkakohtaiset vastuullisuusteot. Yritys vastaa itse tietojen paikkansapitävyydestä.

  • Tuemme vastuullisesti paikallistaloutta Tuemme vastuullisesti paikallistaloutta 3 / 3
  • Vaalimme kulttuuriperintöä Vaalimme kulttuuriperintöä 3 / 3
  • Olemme saavutettavissa esteettömästi Olemme saavutettavissa esteettömästi 2 / 3
  • Toimimme ympäristöystävällisesti Toimimme ympäristöystävällisesti 14 / 17
  • Teemme vastuullisuutta suunnitelmallisesti Teemme vastuullisuutta suunnitelmallisesti 3 / 6

Sertifikaatit

  • greenkey_logo
  • VF_stf_logo

Ravintola, kahvila, myymälät ja puutarha

HELPPO TULLA
Upea, ainutlaatuinen Kenkäveron pappilamiljöö Mikkelissä on ympäri vuoden ohittamaton nähtävyys 5-tien varrella, aivan Saimaan rannalla. Suomen suurin ja kaunein pappilan päärakennus huolella hoidetussa ympäristössä houkuttelee kävijöitä läheltä ja kaukaa sekä luo myös mitä mainioimmat puitteet myös juhlille ja kokouksille ympäri vuoden.

PALJON NÄHTÄVÄÄ
Kesällä pioneistaan tunnettu puutarhan kukkaloiste, uniikit yksityiskohdat sisustuksessa, kauniin ravintolan lähiruokaherkut, kahvilan käsin leivotut leivonnaiset, lumoavat myymälät ja tunnelmalliset tapahtumat muodostavat kokonaisuuden, jonka jokainen haluaa kokea.

Kesän 2023 tapahtumat:
Suosittu perinteinen kesätapahtuma! Kenkäveron käsityömarkkinat to-pe 6.-7.7.2023.
Syksyn satoa! Kenkäveron sadonkorjuumarkkinat ja sieninäyttely la 26.8.2023 klo 10-15.
Kesän aikana tulossa Mestarin pajassa -työpajakursseja eri käsityötekniikoista!
 

KENKÄVERON MYYMÄLÄT
Kenkäveron tunnelmallisessa pihapiirissä on useita uniikkeja myymälöitä, joiden tuotteet ovat ihania itselle – lumoavia lahjaksi. Myymälät ovat tunnettuja kauniista esillelaitostaan ja tunnelmastaan, joissa on kiva hypistellä tuotteita. Kenkävero on yksi Suomen suurimpia suomalaisen käsityöosaamisen näyteikkunoita.

Kenkäveron myymälä
Monipuolinen valikoima suomalaista designia, yksilöllisiä vaatteita ja asusteita, paikkakuntatuotteita ja kodin sisustustuotteita sekä tuliaisiksi sopivia D.O. Saimaa lähiruokaherkkuja. Myymälästä löydät myös runsaasti Ebba Masalinin kuvittamista opetustauluista tehtyjä tuotteita sekä käsityömateriaaleja ja tarvikepaketteja mm. neuleisiin ja makrameetöihin.

Pauliina Rundgren HandiCrafts Shop Studio
On trendikkäiden korujen ja oivaltaviensisustustuotteiden inspiraationa toimiisuomalainen luonto. Ostosten lomassakuulet tarinat tuotteiden takaa sekänäet kuinka emaloidut yksityiskohdatvalmistuvat korkealaatuisena javastuullisena käsityönä. Shopissa onmyös laadukas ja laaja irtoteevalikoimateen ystäville. Tervetuloa Kenkäveron navetan vintille!

Kesämyymälä
Kesämyymälämme tarjoaa runsaan valikoiman tekemisen iloa! Kesämyymälästä löydät materiaalit, tarvikkeet, monipuolisen lankavalikoiman ja valmiit tarvikepaketit. Kesämyymälän löydät pihapiirin navettarakennuksen alakerrassa.
Kesämyymälä avoinna 28.6.-6.8.2023  myymälän aukioloaikojen mukaisesti.

Leipomo
Leivintuvassa leivotaan ympäri vuoden ja ihanan leivän tai tuoreen pullan tuoksun voi aistia jo ulkona. Myös kaikki ravintolan leivonnaiset leivotaan täällä käsin. Uunituoreita leipiä, narskuvaa näkkäriä, tee se itse-leipää ja muita herkkuja voit ostaa myös mukaasi ympäri vuoden myymälän leipomopuodista. Kesäkaudella leipomon oma myymälä palvelee 26.6.-6.8.2023 ma-su klo 10-17.

Aitta
Aitasta löydät tänä kesänä kaksi ihanaa näyttelyä:
Kehräys-näyttely avoinna 19.6.-27.8.2023 myymälän aukioloaikojen mukaisesti. Näyttely tutustuttaa vuoden 2023 käsityötekniikkaan, kehräykseen.
Mikkeliläisen keraamikon Paula Ruuttusen juhlavuoden näyttely 19.6.-6.8.2023. Näyttely tarjoaa elämysmatkan keraamiikan maailmaan.
Näyttelyt ovat avoinna myymälän aukioloaikojen mukaisesti.
 

RAVINTOLA JA KESÄKAHVILA

Pappilaravintola
Pappilaravintolassa pääset nauttimaan sydämellä ja taidolla valmistetuista lähiruokaherkuista. Kenkäveron päärakennuksessa sijaitsevassa ravintolassa voit edelleen aistia vanhan ajan tunnelman, samalla uudempiinkin sisustusideoihin tutustuen. Kahvila-ravintola on avoinna päivittäin ympäri vuoden, arjessa ja juhlassa.

Rantakahvila
Rantakahvilassa pääset 21.6.-6.8.2023 klo 10-16 herkuttelemaan leivintuvan makeilla ja suolaisilla leivonnaisilla tai voit levähtää hetken kesäpäivästä ja virvokkeista nauttien. Kesäsesongin ulkopuolella viehättävä rantapaviljonki on tilauskäytössä.
 

PUUTARHA
Hurmaavat pionit sekä sadat muut perinteiset perennat, yrtit ja hyötykasvit ilahduttavat tuoksuillaan, väreillään ja kauneudellaan Saimaan rannassa sijaitsevassa puutarhassa.
Puutarhan antimia pääset maistelemaan Kenkäveron lounaspöydässä ja nauttimaan kukkien kauneudesta pappilaravintolan somisteissa.

Lampaat ja kanat
Kenkäveron suositut kesävieraat eli herttaiset lampaat voit nähdä Kenkäveron pihapiirissä ahkeroimassa maisemanhoitotöissä. Kesyyntyessään ne ottavat mieluusti myös rapsutuksia vastaan. Kenkäveron pihapiirin vanhimman rakennuksen eli puutarhassa sijaitsevan holvikellarin asuttavat kesäisin puuhakkaat kanat. Eläinvieraat ovat Kenkäverossa kesän vietossa kesäkuun alusta elokuun loppuun.

Joulupukin piilopirtti
Tutustu Joulupukin kesäiseen piilopirttiin ja tule tutkimaan miten joulupukki viettää kesälomaa. Piilopirtissä voit myös majoittua.

Joulupukin paja
Kivaa yhdessä tekemistä porukalla. Omin käsin tekeminen ja vielä hyvän porukan kanssa viihtyisässä ympäristössä on kivaa. Järjestä ryhmällesi hauska yllätys, tuo heidät joulupukin pajaan. Tee varaus ryhmällesi ja anna seurueellesi muistoksi yhteistä tekemisen iloa!

VASTUULLINEN MATKAILU

Green Key  ja STF-sertifioitu kohde
Kenkäveron ympäristötyö palkittiin Green Key -sertifikaatilla. "Kenkävero on esimerkki yrityksestä, jossa ympäristö- ja vastuullisuusasiat ovat aina olleet tekemisen ytimessä", toteaa Green key -yhteyspäällikkö Hanna Liappis. Kenkäverolle on myönnetty myös Sustainable Travel Finland-sertifikaatti.

HISTORIA
Kenkäveron historia ulottuu yli 550 vuoden taakse. Ensimmäinen papin asumus rakennettiin silloiselle saarelle 1400-luvun puolivälissä. Viimeisen kerran Kenkävero toimi pappilana vuonna 1969. Sen jälkeen Kenkäveron päärakennus oli vaarassa tuhoutua. Uusi kukoistus alkoi vuonna 1990 ja Kenkäveron pappila on tullut täyteen henkeä ja elämää huolellisen ja onnistuneen restauroinnin, tunnelmallisen sisustuksen sekä monipuolisten ja ajanhenkisten palveluiden ansiosta.

Haluammekin pitää sinua kuin piispaa pappilassa – tule testaamaan, onnistuimmeko.

Miten pääset meille?
Kenkävero sijaitsee 5-tien varrella, sujuvien liikenneyhteyksien varrella. Pihapiriissä iso parkkialue autoille ja busseille. Mikkelin torilta ja matkakeskuksesta matkaa Kenkäveroon n. 1 km. Kesäaikaan käytössä vierasvenelaituri Kenkäveron rannassa.